Wat houdt mijn manier van ondernemers coachen in?

Coach nodig die niet volgens het boekje, de regels en de wetten werkt? Soms het tegenovergestelde doet dan alle business-coaches verkondigen als ‘de waarheid?’ Kortom: past een dwarsdenkende ondernemerscoach bij jou, lees dan even verder.

Omdat ik momenteel reis, coach ik ondernemers nu online. Door middel van schrijven tot de kern komen van je probleem. Hiermee ‘dwing’ ik je als het ware na te denken, te focussen en te structureren: precies wat je nodig hebt wanneer je even goed in de knoop zit. 

Ik help ondernemers online met een traject die we van tevoren afspreken. Dit gaat dmv schrijven (en je hoeft niet goed te schrijven, daar gaat het niet om), dit is een waanzinnig helder middel om erachter te komen waar het wringt, wat belemmert enz. Eigenlijk is het een proces die je aangaat met jezelf, een onderzoeksreis zeg maar, waar ik op voortborduur. Dat betekent een stijgende lijn in je ontwikkeling.
Maar vooral met focus. Dat betekent dat ik inzoom op de echte zere plek. Daar gaan we mee aan de slag, dat is het startpunt. Dat vergt ook lef van mijn klant om eerlijk naar zichzelf te kijken. Pleisters op wonden, daar doe ik niet aan.
Het klinkt niet concreet, maar dat is het ook in de eerste instantie niet, anders hoefde je mij niet in te huren. Zoals je misschien weet, coach ik vanuit de onderstroom, ik zoek de oplossing in de diepere lagen van jouzelf. Daar zit niets zweverigs aan, overigens. Het vergt een andere manier van kijken en doen en daar werk ik mee. Ik kan je dus niet van tevoren vertellen wat ik ga doen. Dat lees ik uit jouw tekst, vaak tussen de regels door.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik verkoop een strippenkaart voor 100 euro ex btw. Daarvoor krijg je 5 strippen. Elke strip is een opdracht of een vraag die ik je geef, waar jij mee bezig gaat en waar ik feedback op geef. De volgende opdracht is weer een volgende strip. Dat betekent meteen dat ik je ‘dwing’ om goed na te denken over wat je me terug schrijft, want elke strip behelst een vraag, een antwoord en mijn feedback. Meer niet. Dan gaat de volgende strip in. Dit doe ik om ellenlang mailverkeer te voorkomen en je in essentie en focus te leren denken hierdoor.

Ik put uit meer dan 20 jaar ervaring in het zelfstandig ondernemerschap en ben nooit afhankelijk geweest van een ander inkomen dan die uit mijn bedrijven. Essentieel voor het coachen van ondernemers, want de motivatie is zoveel sterker dan de business-coaches die het zonder financiële steun van partners of uitkering niet redden.

Is jouw doel

 • Helder hebben wat je nou eigenlijk écht wil met je bedrijf?
 • Moeiteloos ondernemen, dus vanuit je natuurlijke flow?
 • Dat jouw bedrijf precies aansluit bij wie jij bent?
 • Dat jij jouw product of dienst bént? Dat jij jouw bedrijf bént?
 • Dat jij precies die klanten aantrekt die bij jou passen?
 • Dat jij uiteindelijk weinig moeite hoeft te doen omdat de klanten vanzelf naar jou toekomen?
 • Inkomsten verwerven uit dat wat jij het liefste doet?

Maar

 • Er zijn al zoveel ondernemers die hetzelfde doen als wat jij doet. Hoe onderscheid jij je dan nog?
 • Je hebt eigenlijk je ware talent nog niet ontdekt. Je hebt het gevoel dat je maar wat doet.
 • Je niet weet hoe jij je zichtbaar maakt voor klanten en relaties.
 • Je twijfelt of jouw product wel bij jou past
 • Je niet weet hoe en waar te beginnen om je bedrijf op een hoger level te brengen.
 • Je hebt geen geld om te investeren. Je verdient te weinig.

Mijn coaching houdt onder andere de volgende aspecten in:

 • Het koppelen van de merkbeleving aan jouw bedrijf
 • Samen uitzoeken waar jouw hart verbonden wordt met dat van je klant
 • Samen uitzoeken waar jouw talent en passie ligt en hoe je daarmee het verschil maakt van al die anderen met datzelfde talent
 • Jouw overtuigingen doorprikken door je in te laten zien dat niemand hetzelfde talent kán hebben
 • We gaan van koers veranderen door datgene wat je altijd al deed (met gematigd succes) in dat waar de wereld wél op zit te wachten.
 • In klinkklare zinnen zetten we de bestaande wazigheden om naar concrete taal die jij spreekt naar jouw klant toe
 • We gaan jouw unieke talent omzetten naar een verdienmodel
 • We gaan de stenen in de rivier verleggen, zó, dat jouw bedrijf moeiteloos gaat stromen richting succes – werken in de onderstroom dus
 • Jezelf zichtbaar maken door jouw authentieke wijze te tonen
 • We maken jouw plannen stap voor stap concreet, zodat jij bij de laatste stap helemaal klaar bent voor het nieuwe ondernemen
 • We gaan jouw netwerk vergroten als een enorme aquarel-plas. Jouw netwerk is één van de belangrijkste onderdelen voor jouw succes
 • Uitpluizen welk waardevol product jij aan de man brengt en misschien heeft dat wat schaaf- en slijpwerk nodig om het specifiek jóuw product te maken
 • We laten jouw verhaal, jouw aanbod vanuit het perspectief van de klant zien om te kijken wat het dan nog meer nodig heeft
 • We gaan samen de stapjes buiten jouw comfortzone verkennen, daar ligt jouw succes namelijk – zichtbaar worden dus
 • Jouw drijfveer gaan we opzoeken, uitdiepen en concreet maken
 • We bedenken samen jouw unieke aanbod en de waarde die je er aan toekent

Weet jij echt wat je doet, waarom je juist dit bedrijf hebt en voor wie? Is dat helder voor jou? Alleen vanuit deze helderheid kun jij je bedrijf vlijmscherp neerzetten. En dat vergt wat uitzoekwerk.

Na het coachen heb je

 • Praktische handvatten om je bedrijf te upgraden
 • Een andere kijk op ondernemen
 • Een hernieuwde blik op je bedrijf
 • Een op jouw lijf geschreven plan
 • Een andere kijk op hoe te netwerken
 • Overtuigingen die er wél toe doen
 • Vertrouwen in het succes van jouw bedrijf
 • Inzicht in je valkuilen en je beschermingsmechanismen
 • Een opstap naar het nieuwe ondernemen

Inspiratiebron voor het coach-traject is mijn boek ‘De alchemie van het ondernemen, waarin de alchemistische ondernemer net zo lang zoekt tot hij de zuiverste vorm van zichzelf en zijn bedrijf heeft gevonden. Vandaaruit stroomt alles naar moeiteloos naar hem toe. Magie? Nee hoor: lef.

“Dankjewel Marian, dat jij samen met mij op reis bent gegaan. 
Jouw integere manier van werken waar geduld en vertrouwen ervoor zorgde dat er ruimte was om verder te gaan, heeft tot dit mooie resultaat gezorgd. Trots ben ik en vanuit mijn hart jou dankbaar. Dank voor jouw coaching precies daar waar het nodig was. Zonder jou was dit alles er niet geweest!”
– Majorie Koornstra (mindfulcoachmajorie.nl) –

“Marian kende ik als een warme, sterke en gevoelige vrouw in mijn yogalessen. 
Toen ik een jaar later een besluit wilde nemen over mijn lopende bedrijf, maar door de bomen het bos niet kon zien,  reikte ik uit. Ik heb Marian twee keer gezien naast ons mailcontact en in beide keren is het bedrijf en de beslissing nauwelijks aan bod gekomen. Marian begrijpt hoe je een eigen bedrijf, of het nu bestaat of ontstaat, niet puur zakelijk kunt benaderen, maar dat het meer is dan de som der delen. Met simpele, intuïtieve en doeltreffende oefeningen pakte ze de kern van waaruit ik mijn kracht voelde. Dan is een beslissing nemen alleen nog maar een handeling die natuurlijk voortvloeit uit de basis en uit een heldere blik op de toekomst. En de handelingen die daarop volgen vanzelfsprekend.
Terwijl het ging over materie, ervaarde ik juist dat wat niet over materie gaat. Een bedding, een belangeloze hand die me mee nam in de wirwar van gevoelens en bovenal het vertrouwen dat er altijd een oplossing zou zijn.

Marian weet je te raken op de plekken waar de stenen jouw stroom blokkeren, zodat je ze stapje voor stapje kunt verleggen en je rivier weer vrij kan stromen.” 
Liefs Inge

Wil je meer weten over wat er mogelijk is? Mail voor een op maat antwoord: marian@dealchemievanhetleven.nl